Шульц обіцяє

Шульц обіцяє "захоплюючі" вибори канцлера ФРН

Укрінформ
Кандидат на посаду канцлера ФРН від Соціал-демократичної партії Німеччини (СДПН) Мартін Шульц у своїй першій публічній промові у новому статусі піддав критиці як деяких нинішніх членів німецького уряду, так і їх опонентів, так, як і нову американську адміністрацію.

Свої заяви він зробив у неділю в Берліні через кілька годин після затвердження його кандидатом, повідомляє кореспондент Укрінформу в Німеччині.

«Нам потрібний, врешті-решт, соціал-демократ на чолі Міністерства фінансів», - заявив Шульц, якому не подобаються плани діючого міністра Вольфганга Шойбле (Християнсько-демократичний союз) щодо зниження податків. Вони, переконаний Шульц, в результаті підуть на користь тільки багатим.

Міністр внутрішніх справ, також з ХДС, партії Меркель, Томас де Мезьєр не імпонує соціал-демократові тим, що «відволікає увагу від власних промахів за допомогою гучних фраз». Соціал-демократи ж, за словами представника цієї політсили, виступають за політику «нульової терпимості» щодо правопорушників.

Партію Християнсько-соціальний союз, яка є «сестринською» для християнських демократів і також входить до трійки правлячої коаліції (ХДС/ХСС і СДПН), Шульц докоряє в тому, що вони «сюсюкають» з відвертим противником німецької політики щодо біженців прем'єр-міністром Угорщини Віктором Орбаном.

Говорячи про саму міграційну політику, екс-президент Європейського парламенту наголосив: «Німеччина виявляє солідарність, коли йдеться про допомогу іншим країнам, але якщо солідарність стала дорогою з одностороннім рухом, доведеться при наступному плануванні загальноєвропейського бюджету пов'язати видатки на біженців, наприклад, з виплатами для аграрного сектору». 

Правопопулістську «Альтернативу для Німеччини», яка вже має свої представництва у ландтагах більш ніж половини федеральних земель і однозначно проходить в бундестаг у вересні цього року (маючи 11% підтримки виборців станом на сьогоднішній день), Шульц охрестив «ганьбою для Німеччини».

Кандидат на посаду голови уряду не оминув увагою новообраного президента США. «Безсоромними і небезпечними» назвав він висловлювання глави Білого Дому на адресу меншин і заявив про необхідність «дати зрозуміти Дональду Трампу, що міжнародне право і права людини діють і щодо нього». Пригадав Шульц Трампу також його заборону на в'їзд мусульманам, намір повернутися до тортур і будівництво стіни з Мексикою. При цьому наголосив на важливості трансатлантичного партнерства.

Шульц заявив про твердий намір стати наступним канцлером ФРН і пообіцяв, що вибори цього року будуть «захоплюючими».

 Як вже повідомлялося, правління СДПН у неділю офіційно вирішило висунути єдиним кандидатом на посаду федерального канцлера на майбутніх виборах Мартіна Шульца. Втім, ще має відбутися офіційне його обрання на партійному з'їзді в середині березня.

Вибори в бундестаг пройдуть 24 вересня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-