Шульца обрали кандидатом у канцлери

Шульца обрали кандидатом у канцлери

Укрінформ
Правління Соціал-демократичної партії Німеччини (СДПН) в неділю офіційно вирішило висунути єдиним кандидатом на пост федерального канцлера на майбутніх виборах Мартіна Шульца, який прийняв цю пропозицію.

Про це сам політик написав у своєму Twitter.

«Дивне почуття: Щойно я був висунутий виконавчим комітетом моєї партії в якості кандидата в канцлери. Я покірний і вдячний», - написав він.

За кандидатуру колишнього президента Європарламенту проголосували одноголосно. Шульц також висунутий на посаду голови СДПН замість колишнього партійного голови - віце-канцлера і ось уже 2 дні як міністра закордонних справ ФРН Зігмара Габріеля, не надто популярного не тільки серед населення, але навіть у лавах власної партії.

Як уже повідомляв Укрінформ, вже саме оголошення про те, що Шульц буде висунутий кандидатом на пост глави уряду негайно підняв рейтинг СДПН, а два основних кандидати – він і нинішня канцлер Ангела Меркель (Християнсько-демократичний союз) мають на даний момент рівну підтримку у виборців.

Сам Шульц поки не робив розлогих заяв, але вже заявив, що в разі обрання його канцлером буде виступати проти правих.

Нагадаємо, що 61-річний Шульц 1994 року став депутатом Європарламенту, а з 2012 року по початок нинішнього очолив його. У 2015-му Шульц, який має репутацію завзятого європейця, отримав Міжнародну премію імені Карла Великого за внесок в об'єднання Європи.

Вибори в бундестаг призначені на 24 вересня. Канцлер буде обраний новим складом парламенту.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-