У Трампа назвали розмову з Путіним

У Трампа назвали розмову з Путіним "істотним початком" поліпшення відносин

Укрінформ
Адміністрація Білого дому охарактеризувала першу офіційну розмову між президентами США і Росії Дональдом Трампом і Володимиром Путіним в суботу початком для підвищення рівня відносин між країнами.

Про це йдеться в офіційному повідомленні, поширеному прес-службою Білого дому, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Президент Дональд Трамп отримав привітальний дзвінок сьогодні від президента Росії Володимира Путіна. Розмова тривала приблизно годину та охоплювала теми від спільного співробітництва в боротьбі з ІДІЛ до зусиль у спільній роботі для досягненням більшого миру в усьому світі, включаючи Сирію", - йдеться в документі.

При цьому, в адміністрації Трампа назвали розмову з Путіним "позитивною", й такою, що "поклала істотний початок поліпшення відносин між Сполученими Штатами і Росією, які потребують відновлення".

Обидва лідери висловили сподівання на подальше швидке просування в боротьбі з тероризмом, а також у інших важливих питаннях, що мають спільний інтерес, підкреслили в Білому домі.

Документ не містить жодного формулювання про найбільш актуальне останнім часом питання – ініціатив адміністрації Трампа переглянути санкції проти Росії, про що висловлювали занепокоєння не тільки політичні кола в США, а й лідери країн Заходу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-