В ООН закликали адміністрацію Трампа і надалі приймати біженців

В ООН закликали адміністрацію Трампа і надалі приймати біженців

Укрінформ
Програма переселення США є однією з найважливіших у світі, тому адміністрація президента Дональда Трампа має її продовжувати.

Про це йдеться у заяві Управління ООН у справах біженців та Міжнародної організації з міграції, оприлюдненій у суботу, повідомляє DW

"Потреби біженців та мігрантів в усьому світі ще не були настільки гострими, і програма переселення США є однією з найважливіших у світі", - йдеться у заяві двох структурних підрозділів ООН, яка стала реакцією на рішення Трампа призупинити дію програми США з прийняття біженців.

Як наголошується у заяві, надаючи біженцям притулок, США отримують подвійну вигоду: "по-перше, рятуючи людей, які є найуразливішими у світі, і, по-друге, даючи їм змогу збагатити свої нові суспільства".

В Управлінні ООН у справах біженців та МОМ висловлюють сподівання, що США й надалі "відіграватимуть сильну лідерську роль та продовжуватимуть довгу традицію захисту тих, хто втікає від конфліктів та переслідування".

Як відомо, 27 січня президент США Дональд Трамп підписав указ, згідно з яким дія програми США щодо прийняття біженців призупиняється терміном на 120 днів. Президент наголосив, що документ покликаний захистити країну від радикальних ісламістських терористів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-