Мей говоритиме з Трампом про санкції проти Росії – The Telegraph

Мей говоритиме з Трампом про санкції проти Росії – The Telegraph

Укрінформ
Одним із ключових питань під час зустрічі прем'єр-міністра Великої Британії Терези Мей з президентом США Дональдом Трампом у п'ятницю у Вашингтоні, стане обговорення можливих ініціатив Білого дому відносно існуючих санкцій проти Росії.

Про це пише в п'ятницю британське центральне видання The Telegraph.

"Лінія Трампа щодо Росії перетворюється на головний пункт розбіжності у позиціях нової адміністрації США та їх традиційних союзників у Європі, включаючи Велику Британію", - йдеться в публікації.

Деякі російські дипломати вважають, що Велика Британія та інші європейські уряди "намагатимуться завадити новому зближенню між Кремлем і Білим домом". При цьому нагадується про заплановане на суботу спілкування між Трампом і Путіним. Розмова відбудеться  наступного дня після зустрічі між Трампом і Мей, яка раніше заявила, що Захід повинен "взаємодіяти але остерігатися" Путіна, йдеться в публікації.

Повідомлення ЗМІ про спілкування між лідерами Кремля і Білого дому "підвищили нервозність у Європі щодо можливості пана Трампа запропонувати в односторонньому порядку послаблення санкцій США проти Росії".  

Колишній прем'єр-міністр Швеції Карл Більдт попередив про наслідки можливої угоди між Трампом і Путіним щодо санкцій, пов'язаних з Україною.

"Якщо Трамп в односторонньому порядку послабить санкції проти Росії, це означатиме торпедування Мінської угоди. Це сигналізує, що він готовий передати Донбас Росії", - написав Більдт у Твіттері.

Водночас, пише газета, федеральний канцлер Німеччини Ангела Меркель теж планує в суботу поговорити з Трампом. Меркель була потужним прихильником режиму спільних санкцій ЄС і США, накладених на Росію після окупації Криму і вторгнення на схід України в 2014 році. Як очікується, вона "наполягатиме в ЄС на збереженні їхніх санкцій, навіть якщо Трамп вдасться до їх скасування з боку США". Натомість, на офіційному рівні в німецькому уряді поки нічого не коментують.

Водночас, The Telegraph зазначає, що Президент України Петро Порошенко в понеділок прибуде до Берліна, щоб проконсультуватися з Меркель з цього питання.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-