Додон хоче розширити свої повноваження

Додон хоче розширити свої повноваження

Укрінформ
Президент Молдови Ігор Додон має намір почати процедуру підготовки до референдуму, на який буде винесено питання про розширення повноважень глави держави з тим, щоб він зміг розпустити парламент і призначити дострокові парламентські вибори.

Про це повідомляє власний кореспондент Укрінформу в Молдові.

"Разом із юристами з адміністрації президента ми знайшли юридичне обгрунтування для проведення національного референдуму по зміні Конституції для надання главі держави права розпустити парламент. Найближчим часом такий референдум буде проведено", - заявив Додон.

При цьому він підкреслив, що зміна Конституції не означає повернення до президентської форми правління, на нинішньому етапі йдеться лише про розширення повноважень президента.

Прем'єр-міністр Молдови Павло Філіпп заявив у зв'язку з цим, що референдум - це не лише зайва витрата бюджетних грошей, а  й спосіб провести партійну агітацію за рахунок державних коштів.

Згідно з Конституцією Молдови, президент має право розпустити парламент або в разі форс-мажорних обставин, або якщо парламент протягом понад трьох місяців не приймає жодних законів.

На даний час конституційних підстав для розпуску парламенту і призначення дострокових парламентських виборів немає.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-