Лідери Сербії та Косова домовилися про діалог

Лідери Сербії та Косова домовилися про діалог

Укрінформ
Лідери Косова та Сербії пізно ввечері у вівторок домовилися на саміті в Брюсселі провести переговори на високому рівні про встановлення нормальних відносин.

Про це повідомляє Радіо Свобода.

«Ми намагатимемося знизити напруженість у відносинах між двома сторонами, щоб спробувати діяти відповідально і стримувати себе», – сказав прем’єр-міністр Сербії Александар Вучич після зустрічі.

Переговори між лідерами з Приштини та Белграда на найвищому з дотепер зафіксованих рівнів організував Євросоюз, який прагне сприяти розв’язанню конфлікту між балканськими сусідами, що прагнуть у майбутньому вступити до ЄС.

Верховний представник Євросоюзу з закордонних справ і політики безпеки Федеріка Могеріні наголосила після зустрічі, що нормалізація відносин є «ключовою для обох сторін у досягненні ними прогресу на шляхах до Європейського Союзу».

До початку переговорів косовські лідери звинуватили Сербію в спробі «дестабілізувати» Косово. Зокрема, президент Косова Хашим Тачі звинуватив Белград у змові з метою взяти під контроль анклав, який був частиною Сербії до оголошення Косовом незалежності в 2008 році.

Фото: Courtesy Image - Social Media

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-