Deutsche Bank сплатить США рекордний штраф - понад 7 мільярдів

Deutsche Bank сплатить США рекордний штраф - понад 7 мільярдів

Укрінформ
Німецький Deutsche Bank виплатить американській стороні 7,2 мільярда доларів штрафу.

Про це повідомляє SPIEGEL.

«Міністерство юстиції США підтвердило у вівторок ввечері угоду щодо сумнівних операцій з іпотечними кредитами, які обійшлися найбільшый фінансовій установі Німеччини в цілому у 7,2 млрд доларів», - повідомляє видання.

Це найбільший штраф, який буль-коли застосовували проти одного банку. Однак, Deutsche Bank може вважати, що це - найкращий вихід: на початку справи йшлося про 14 млрд доларів.

Банк повинен буде виплатити 3,1 млрд доларів безпосередньо штрафу та відшкодувати збитки клієнтам банку в США в розмірі 4,1 млрд доларів протягом наступних 5 років.

Серед іншого банку ставлять в провину не просто махінації, а провокування світової фінансової кризи. «Deutsche Bank обдурив не тільки інвесторів, а безпосередньо сприяв виникненню світової фінансової кризи», - заявила міністр юстиції США Лоретта Лінч.

Як раніше повідомляв Укрінформ, позови проти Deutsche Bank були подані через маніпуляцій з іпотечними цінними паперами в 2006-2007 роках. У США вважають, що саме вони призвели до обвалу американського ринку нерухомості в 2008 році, яким став початком світової фінансової кризи.

Найважчим став для Deutsche Bank 2015 рік, коли на нього обрушилася лавина неприємних новин у зв'язку з цілою низкою скандальних історій. Так, восени 2015 року стало відомо, що через недотримання санкцій проти Ірану та Сирії банк має заплатити тим же США штраф у розмірі щонайменше 182 млн євро. Навесні 2015 року американський і британський фінансові регулятори оштрафували банк на рекордну загальну суму в 2,5 млрд доларів за спроби маніпуляцій середньозваженою процентною ставкою кредитування на лондонському міжбанківському ринку (LIBOR). В кінці травня 2015 року Deutsche Bank почав внутрішнє розслідування щодо свого російського представництва, співробітників якого запідозрили у відмиванні грошей на суму в 6 млрд дол (в цьому випадку банк могло порушити економічні санкції, введені у зв'язку з конфліктом в Україні). Влітку того ж року в штаб-квартирі Deutsche Bank (заснований в 1870 році) у Франкфурті-на-Майні пройшли обшуки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-