Штайнмайєр розповів Таяні, з чим йому доведеться зіткнутися

Штайнмайєр розповів Таяні, з чим йому доведеться зіткнутися

Укрінформ
Міністр закордонних справ ФРН Франк-Вальтер Штайнмайєр привітав новообраного президента Європарламенту Антоніо Таяні та попередив його про майбутні виклики.

Лист глави німецького МЗС поширила його прес-служба, передає кореспондент Укрінформу в Німеччині.

«Завдання, які стоять перед Європою, будуть і в найближчі роки не меншими, ніж раніше. Це відноситься до європейської внутрішньої і зовнішньої політики, але також це відноситься і до зростаючої європейської ворожості, популізму та націоналізму», - написав Штайнмайєр.

Він упевнений, що Таяні впорається з завданням керівника ЄП у важкі часи завдяки своєму європейського досвіду в якості давнього члена Європейського парламенту і єврокомісара.

Сам Європарламент Штайнмаєр назвав "ключовим гравцем у Європі, коли мова заходить про роботу за переконання в цінності та значення європейського проекту і про те, щоб кинути виклик популістам і екстремістам".

Глава МЗС ФРН також висловив свою пошану і сердечну подяку Мартіну Шульцу, який у вівторок склав з себе місію президента Європарламенту. Шульц як ніхто, за його словами, дав цьому органу в останні роки обличчя і голос, зробив його войовничим, «важковаговиком на європейській арені», зміцнив «Будинок європейської демократії» і встановив високі стандарти, які поширюються далеко за межі його перебування в якості глави ЄП.

Як вже повідомляло агентство, Мартін Шульц є найбільш вірогідним наступником Штайнмайера на посаді керівника німецької дипломатії. Сам же Штайнмайер майже напевно стане президентом ФРН вже зовсім скоро: вибори глави держави відбудуться 12 лютого. Обов'язки міністра закордонних справ він буде виконувати майже до кінця січня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-