У парламенті Молдові не дадуть Додону скасувати асоціацію з ЄС

У парламенті Молдові не дадуть Додону скасувати асоціацію з ЄС

Заява
Укрінформ
Правляча в Молдові коаліція на чолі з Демократичною партією виступає за безумовне продовження вектора європейської інтеграції, а зближення країни з Євросоюзом залишається фундаментальним напрямком зовнішньої політики держави.

Про це йдеться в заяві Демократичної партії, оприлюдненій у зв'язку із заявою президента Ігоря Додона про можливе анулювання Угоди про асоціацію між Молдовою і ЄС, повідомляє власний кореспондент Укрінформу в РМ.

«Демократична партія Молдови виступає категоричним противником висловленої президентом Ігорем Додоном позиції про анулювання Угоди про асоціацію з ЄС. Ми готові нейтралізувати будь-яку спробу анулювання цієї Угоди», - йдеться в заяві.

У документі наголошується також, що «ініціатива Ігоря Додона про підписання рамкового Меморандуму з Євразійським союзом позбавлена юридичної сили, оскільки відсутні реальні механізми реалізації такого політичного проекту, який не користується політичною підтримкою в Молдові».

«Зовнішньополітичний вектор Республіки Молдова визначається в Кишиневі, а не під час різних офіційних візитів за кордоном», - наголошується в заяві.

Раніше президент Молдови Ігор Додон заявив на прес-конференції в Москві, що в разі перемоги на наступних парламентських виборах в 2018 році Партії соціалістів він готовий підтримати ініціативу про анулювання Угоди про асоціацію з Євросоюзом.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-