У Москві затриманого Гальперіна більше години тримають в автозаку біля суду

У Москві затриманого Гальперіна більше години тримають в автозаку біля суду

Укрінформ
Марка Гальперіна, затриманого в суботу в Москві після акції на підтримку Ільдара Дадіна, привезли на засідання Басманного суду, але вже більше години тримають в автозаку.

Про це розповів кореспондентові Укрінформу опозиційний активіст, політик Костянтин Єршов.

«Гальперіна привезли до будівлі Басманного суду. Марка тримають біля суду в машині вже більше години. В суботу поліція склала адміністративні протоколи. Сьогодні суд визначить винність і покарання», - сказав Єршов.

Як повідомляв Укрінформ, 14 січня в центрі Москви цивільні активісти провели акцію на підтримку політв'язнів, зокрема за звільнення Ільдара Дадіна. Захід не було погоджено з міською владою, поліція затримала більше 40 осіб. З московського ОВД "Басманний" було відпущено усіх затриманих на акції на підтримку політв'язнів, окрім Гальперіна, залишеного до ранкового засідання суду в понеділок.

Як повідомляють правозахисники, в суботу до Гальперіна більше двох годин не пускали адвоката. Гальперін є невиїзним з Росії у зв'язку з численними неоплаченими штрафами за організацію і участь в мітингах і пікетах. Правозахисники побоюються, що він може стати другим після Дадіна, якого було  засуджено за участь в мітингах і пікетах.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-