Штайнмайєр: 2017 стане вирішальним для близькосхідного врегулювання

Штайнмайєр: 2017 стане вирішальним для близькосхідного врегулювання

Укрінформ
Нинішній рік стане вирішальним для мирного врегулювання на Близькому Сході.

Такої думки дотримується міністр закордонних справ ФРН Франк-Вальтер Штайнмайєр, передає кореспондент Укрінформу в Німеччині.

"Ми знаходимося в 2017 році, у вирішальному році для близькосхідного мирного процесу", - заявив міністр, який бере участь у конференції з палестино-ізраїльського конфлікту в Парижі.

Штайнмайєр звернув увагу на те, що може бути ухвалено рішення про відкриття в Єрусалимі Посольства США (про наміри Дональда Трампа перенести американське посольство в Ізраїлі з Тель-Авіва до Єрусалима повідомляли ЗМІ – ред). Німецький міністр вважає, що якщо це справді  так, то світ стоїть "перед ризиком нової ескалації".

Глава ФРН вважає Паризьку конференцію дуже своєчасною і здатною зробити вклад у досягнення розуміння того, що вирішення проблеми на основі створення двох держав, які мирно існують поряд, залишається "єдиним шляхом до примирення". В останні роки було зроблено чимало зусиль щодо досягнення стійкого миру між Ізраїлем і Палестиною, але вони не увінчалися успіхом, визнав він. Багато в чому виною тому є поселенська діяльність ізраїльтян, яку в Берліні не схвалюють.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-