Китай різко відреагував на нову заяву Трампа щодо Тайваню

Китай різко відреагував на нову заяву Трампа щодо Тайваню

Укрінформ
Обраний президент США Дональд Трамп натякнув на можливість вести переговори щодо політики "одного Китаю", чим викликав різку реакцію в Пекіні.

Про це заявили в міністерстві закордонних справ Китаю, повідомляє DW.

"Політика "одного Китаю" не може бути предметом переговорів у китайсько-американських відносинах, заявили в МЗС Китаю. Речник міністерства закликав усі відповідні сторони в США визнати "делікатність питання Тайваню" та дотримуватися зобов'язань, які брали на себе адміністрації США за різних президентів щодо політики "одного Китаю", - йдеться в повідомленні.

В оприлюдненому напередодні ввечері інтерв'ю виданню Wall Street Journal Трамп заявив: "Усе є предметом переговорів, в тому числі і політика "одного Китаю". Він також висловив невдоволення проведенням Китаєм політики дешевого юаня, через що, на думку Трампа, американські компанії не можуть конкурувати з китайськими.

Раніше новообраний президент США наразився на критику та дипломатичний протест з боку Пекіна після того, як 2 грудня провів телефонну розмову з президенткою Тайваню Цай Інвень.

Політика "одного Китаю" передбачає неможливість одночасних дипломатичних відносин з урядом в Пекіні та урядом на Тайвані. Офіційний Пекін вважає Тайвань бунтівною провінцією КНР. США дотримуються політики "одного Китаю" з 1979 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-