Конгрес США зняв обмеження для Маттіса бути новим главою Пентагону

Конгрес США зняв обмеження для Маттіса бути новим главою Пентагону

Укрінформ
Палата представників прийняла в п'ятницю законодавчий акт, який робить виняток для відставного генерала Джеймса Маттіса в тому, щоб він став новим міністром оборони США попри існуючі обмеження щодо його військової служби.

Напередодні цей законопроект підтримав Сенат, передає власний кореспондент Укрінформу

Відповідно до протоколу голосувань, на підтримку Маттіса проголосувало 268 конгресменів, проти висловився 151 законодавець. Більшість із тих, хто проголосував проти цієї ініціативи, належать до Демократичної партії.

У Білому дому вже заявили, що президент Обама підпише законопроект, якщо обидві палати Конгресу ухвалять це рішення.

Таким чином, для колишнього чотирьохзіркового генерала Корпусу морської піхоти США Джеймса Маттіса не залишається перешкод для того, щоб очолити оборонне відомство країни.

За законом, екс-генерал мав право стати міністром оборони лише через сім років після звільнення з військової служби. Але він лише в 2013 році пішов у відставку з посади командувача Центрального командування США.

Для того, щоб зняти це обмеження, обидві палати американського Конгресу мали прийняти окремий закон, який передбачає виключення безпосередньо для Джеймса Маттіса. Конгрес уже робив такий виняток, але лише один раз, коли генерал Джордж Маршалл був призначений міністром оборони в 1950 році.

Як повідомляв Укрінформ, напередодні відбулися слухання в Сенаті щодо призначення Джеймса Маттіса на цю посаду. При цьому потенційний глава Пентагону висловив готовність реагувати в силовий спосіб на агресивні дії Росії та посилити оборонний потенціал в Україні й країнах Балтії з огляду на загрозливу ситуацію в Східній Європі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-