Трамп вперше визнав, що за кібератакою на США стояла Росія, але з обмовкою

Трамп вперше визнав, що за кібератакою на США стояла Росія, але з обмовкою

Укрінформ
Обраний президент США Дональд Трамп вперше публічно визнав, що Росія втрутилась у процес виборів шляхом хакерського зламу серверів американських установ, але водночас заявив, що це могли зробити й інші країни.

З відповідною заявою він виступив у середу під час прес-конференції у Нью-Йорку, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Що стосується хакерського зламу, я думаю, це була Росія. Але я думаю, що ми також були "хакнуті" іншими країнами та іншими людьми", - заявив Трамп.

Я можу сказати, що коли ми втратили (інформацію – ред.) про 22 млн людей, які були зламані недавно, вони не піднімають цього питання",- додав Трамп, очевидно, посилаючись на кібератаку з боку Китаю, внаслідок якої було вкрадено інформацію з управління державними кадрами.

Водночас, обраний президент США назвав "дуже важливим" завданням розвиток надійної системи, яка могла би забезпечити захист від кібератак.

Що стосується ставлення до останніх санкцій проти Росії, які адміністрація Барака Обами ввела через втручання Кремля у вибори, Трамп заявив: "Якщо Путіну подобається Дональд Трамп, я вважаю, що це перевага, а не завада, оскільки у нас жахливі відносини з Росією". Водночас, обраний президент США заявив, що не збирається бути "менш жорстким" по відношенню до Путіна, ніж могла би бути Гілларі Клінтон, якщо б вона стала президентом

Фото: АА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-