У Меркель хочуть продовжити військову місію в Малі та Іраку

У Меркель хочуть продовжити військову місію в Малі та Іраку

Укрінформ
Уряд Німеччини на своєму засіданні в середу прийняв рішення про продовження місії бундесверу в Малі та Іраку.

Про це заявив журналістам після завершення засідання офіційний представник уряду Штеффен Зайберт, повідомляє кореспондент Укрінформу в Німеччині.

"Німецький уряд вирішив продовжити участь бундесверу в міжнародній миротворчій місії ООН MINUSMA з 31 січня 2017 року на 1 рік і розширити її з 650 до 1 тисячі солдатів", - поінформував Зайберт.

До цього планується відправлення в Малі вже у березні вертольотів, за даними представника Міноборони, до 8 машин.

Він відзначив, що збройні сили і поліція Малі поки що не мають можливості самим відповідати на виклики безпеки, їм потрібна підтримка міжнародного співтовариства.

"У нас, як європейців, серйозний інтерес у тому, щоб Малі та сусідні країни були стабільними, щоб звідти не йшли терористичні загрози і не вирушали в дорогу біженці. Ми знаємо, що ми можемо допомогти цим країнам поліпшити ситуацію з безпекою і в економіці", - наголосив представник Меркель.

Він нагадав, що крім бундесверу в регіоні активно допомагає економічне міністерство, у тому числі у сфері сільського господарства, водопостачання, санітарії.

"Стабілізація Малі залишається одним їх центрів німецької політики в Африці", - додав Зайберт.

Крім того, уряд вирішив продовжити на такий самий період місію бундесверу на півночі Іраку з незмінним чисельним складом - 150 солдатів. Вони з 2015 року навчають бійців курдського народного ополчення пешмерга, які борються з терористичним угрупованням "Ісламська держава". Зайберт уточнив, що якщо потрібно переглянути протягом цього року умови місії, це буде зроблено.

Рішення уряду має схвалити бундестаг.

Фото: Bundeswehr

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-