Міністром імміграції Канади став сомалієць

Міністром імміграції Канади став сомалієць

Укрінформ
Ахмед Хусен, перший канадський депутат сомалійського походження, став міністром імміграції, громадянства та біженців Канади.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, разом із кількома іншими новопризначеними урядовцями, він сьогодні прийняв присягу у резиденції генерал-губернатора.

Хусен змінив на цьому посту 65-річного Джона Маккалума, якому було запропоновано очолити дипломатичну місія Канади до Китаю.

Новопризначений міністр народився у Сомалі, однак у 16 років отримав статус біженця в Канаді, де організував власну юридичну практику та наприкінці 2015-ого року був обраний до федерального парламенту від округу у Торонто.

Протягом перших чотирьох місяців при владі на Джона Маккалума було покладено завдання прийняти у Канаді 30 тис сирійських біженців, з яким він успішно впорався. Наразі Оттава організовує процес прийому єзидів, чим продовжуватиме займатися новий міністр.

Нагадаємо: сьогоднішні перестановки у федеральному уряді Канади торкнулися і міністрів українського походження: Христя Фріланд змінила портфель міністра міжнародної торгівлі на посаду глави МЗС, а Мері Анн Мигайчук, яка обіймала посаду міністра працевлаштування, розвитку трудових ресурсів та працевлаштування Канади, була звільнена з уряду.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-