У Європарламенті розкрили подробиці таємної домовленості ЄНП з есдеками

У Європарламенті розкрили подробиці таємної домовленості ЄНП з есдеками

Укрінформ
У Європарламенті розповіли про таємну домовленість між двома найбільшими політичними групами Європейської народної партії та Прогресивним альянсом соціалістів і демократів щодо обрання нового керівника цієї інституції ЄС у січні 2017 року.

Документ представив лідер ЄНП Манфред Вебер, повідомляє власний кореспондент Укрінформу в Брюсселі.

"Група ЄНП і група есдеків домовилися про те, що у законодавчий період 2014-2019 років Європарламенту вони підтримуватимуть одна одну на виборах президента Європарламенту... Вони домовилися, що група есдеків призначить президента Європарламенту у першій половині законодавчої каденції (до січня 2017 року – ред.), а ЄНП – у другій половині", - йдеться у документі, який донедавна був таємним.

Як повідомляв Укрінформ, вибори нового голови Європарламенту пройдуть 17 січня у Страсбурзі. Чинний президент ЄП, представник есдеків Мартін Шульц після двох каденцій на цьому посту заявив про повернення до німецької політики.

Кандидатами на пост нового керівника законодавчого органу ЄС висунуто шість політиків, які представляють основні політичні групи.

Найбільші шанси мають представник найбільшої фракції ЄНП італієць Антоніо Таяні та другої за чисельністю групи есдеків Джанні Піттелла, який також представляє Італію.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-