В Обами прокоментували відвантаження урану з Росії до Ірану

В Обами прокоментували відвантаження урану з Росії до Ірану

Укрінформ
Адміністрація президента США Барака Обами та інші учасники ядерної угоди з Тегераном схвалили відвантаження великої партії природного урану з Росії до Ірану, як це передбачають укладені в липні 2015 року домовленості.

Про це повідомляє Радіо Свобода.

"Дипломати повідомили Associated Press і Fox News, що відвантаження, нещодавно узгоджене Сполученими Штатами і п’ятьма іншими світовими державами, передбачає поставку 116 тонн природного урану", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що Тегеран уже отримав таку ж кількість природного урану в 2015 році в обмін на передачу збагаченого урану до Росії. Нова партія буде першою від часу, коли ядерна угода набрала чинності рік тому.

Вантаж переміщується тоді, коли нова адміністрація Трампа і багато законодавців-республіканців у США виступають проти ядерної угоди загалом і розглядають це відвантаження як ще один доказ, що Тегеран отримав занадто багато поступок у 2015 році.

Використання Іраном наданого Росією незбагаченого урану перебуватиме під наглядом Міжнародного агентства з атомної енергії (МАГАТЕ).

Теоретично уран може бути збагачений до різних рівнів – від реакторного палива до ядра атомної бомби. Іран заявляє, що не має інтересу до створення ядерної зброї і має намір використовувати уран у мирних цілях.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-