Дні ІДІЛ в Мосулі та Рацці злічені - Пентагон

Дні ІДІЛ в Мосулі та Рацці злічені - Пентагон

Укрінформ
Визвольні сили в Іраку і Сирії, які протистоять терористичному угрупованню ІДІЛ за підтримки військ міжнародної коаліції, останнім часом закріпили успіх у процесі відновлення контролю над містами Мосул і Ракка, які бойовики ІДІЛ проголосили своїми "столицями".

З відповідною заявою виступив у понеділок речник Міністерства оборони США капітан Джефф Девіс, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Бойовики ІДІЛ (у Мосулі – ред.) оточені з усіх боків переважаючими силами. На додаток до цього вони стикаються з опором в самому місті та щодня потрапляють під бомбардування й артилерійські обстріли коаліції", - охарактеризував Девіс ситуацію.

Він підкреслив, що угруповання "Ісламська держава" в цьому місті не має можливостей отримати підкріплення або поповнення запасів.

"Ми вважаємо, що їхні дні лічені, зокрема, в східній частині Мосула, і вони починають розуміти це", - зазначив представник Пентагону.

У сирійському місті Ракка визвольні сили також просуваються вперед одразу по кількох напрямах для відновлення контролю над містом, зазначив Девіс. Так, за його словами, успіх наземних операцій відзначається на півночі та північному заході Ракки. Крім того, сирійські сили щільно оточили місто, досі контрольоване бойовиками.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-