Німеччина перед виборами готується відбивати атаки хакерів

Німеччина перед виборами готується відбивати атаки хакерів

Укрінформ
Влада Німеччини серйозно ставиться до можливих кібератак із Росії перед виборами до бундестага. Берлін працює над поліпшенням засобів боротьби проти хакерських нападів.

Про це повідомляє DW.com.

"Ми дуже серйозно сприймаємо небезпеку кібератак", - заявив у понеділок, 9 січня, офіційний представник уряду ФРН Штеффен Зайберт (Steffen Seibert).

За його словами, Берлін вивчає доповідь американських спецслужб, в якій стверджується, що російський президент Володимир Путін особисто розпорядився провести кампанію кібератак з метою вплинути на результати президентських виборів у США. "Ця перевірка ще не закінчена", - зазначив Зайберт.

Водночас уряд ФРН усвідомлює, можливість спроб Москви вплинути на громадську думку якоїсь із сусідніх країн. Тому влада Німеччини працює над поліпшенням засобів боротьби проти подібних нападів.

5 січня американські спецслужби надали чинному президенту США Бараку Обамі звіт про кібератаки, вироблених в період передвиборчих перегонів. За їх даними, хакери діяли під керівництвом високопоставлених російських чиновників. Обама, на свою чергу, попередив про можливе вторгнення російських хакерів у системи тих європейських країн, в яких незабаром мають відбутися вибори. У Німеччині восени 2017 року пройдуть вибори до бундестага.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-