Слідом за снігопадами на Румунію насуваються сильні морози

Слідом за снігопадами на Румунію насуваються сильні морози

Укрінформ
Національне метеорологічне агентство Румунії на відеоконференції з керівниками повітів, що відбулась у Бухаресті, попередило про жовтий рівень небезпеки сильних морозів.

Про це передає власний кореспондент Укрінформу.

Відповіідно до оприлюдненої інформації, попередження стосується 21 повіту країни, включаючи прикордонні з Україною зони: в найближчі два-три дні температура повітря в окремих регіонах країни в нічний час доби опуститься до 28 градусів морозу.

Крім цього, на сході і південному сході країни збережеться вітряна погода – швидкість вітру складе близько 75 км/год. Місцями також падатиме слабкий сніг.

Сильні морози, за даними метеорологів, які протримаються до середи, 11 січня.

У зв'язку зі складними метеоумовами керівництво румунської столиці ухвалило закрити на понеділок і вівторок всі школи, ліцеї та дитячі садки.

Як повідомлялося, напередодні більшість автомагістралей Румунії були закриті через снігопади, ураганний вітер та снігові затори н адорогах. Без електрики все ще залишаються близько 20 тисяч домашніх господарств.

Прем'єр-міністр Румунії Сорін Гриндяну доручив міністру транспорту звільнити керівника Національної компанії з управління дорожньою інфраструктурою – за виявлену безвідповідальність при організації роботи з очищення національних доріг від снігу. З аналогічним формулюванням відправлений у відставку також і префект прикордонного міста Джурджу (на кордоні з Болгарією).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-