У Молдові зі снігового полону визволили близько 200 людей

У Молдові зі снігового полону визволили близько 200 людей

Укрінформ
Після рясних снігопадів, що обрушилися на Молдову, в ніч з п'ятниці на суботу молдавські рятувальники визволили зі снігового полону близько 200 осіб, у тому числі 17 дітей, десятки ділянок автомобільних доріг все ще залишаються закритими.

Про це поінформували у Департаменті надзвичайних ситуацій і громадянського захисту, повідомляє власний кореспондент Укрінформу у Молдові.

"Лише на території Гагаузького автономно-територіального утворення (південь Молдови - ред.) рятувальники розблоковували дорогу і визволили зі снігового полону близько 60 автомобілів, в яких було майже 200 осіб, у тому числі 17 дітей. Зареєстровано також 18 випадків переохолодження, всі пацієнти доставлені в лікарні", - повідомила прес-секретар департаменту Ліліана Пушкашу.

На усунення наслідків стихії було мобілізовано близько 400 рятувальників і 230 одиниць спецтехніки для розблокування автомобільних трас було використано більш як тисячу тонн реагентів.

Аварійні служби продовжують роботи в екстреному режимі з очищення національних трас, включаючи автомагістраль, що пов'язує Кишинів з півднем Молдови, а також дорогу у напрямі молдавсько-українського кордону в районі Штефан-Воде, де розташовано контрольно-перепускний пункт "Паланка-Маяки".

За даними Національного інспекторату патрулювання, всього на території країни було зареєстровано 127 дорожньо-транспортних пригод.

Як повідомили метеорологи, певне потепління в Молдові очікується лише наприкінці наступного тижня, коли середній показник температури повітря становитиме близько 5 градусів морозу. Минулої ночі найнижча температура була зареєстрована на півночі країни - близько 20 градусів нижче нуля.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-