Через снігопади Молдова закрила два КПП на кордоні з Україною

Через снігопади Молдова закрила два КПП на кордоні з Україною

Укрінформ
Снігопади та шквалистий вітер, які обрушилися на Молдову, ускладнюють рух на автомагістралях країни: частина автомобільних трас закриті, близько двох десятків населених пунктів залишилися без електрики.

Про це повідомляє власний кореспондент Укрінформу в Молдові.

У Прикордонній поліції Молдови повідомили про тимчасове закриття контрольно-пропускних пунктів «Чадир-Лунга – Нові Трояни», «Паланка – Маяки» (на кордоні з Україною), «Вулканешти», «Кагул-Оанча» (на кордоні з Румунією). У Погранполіції порекомендували скористатися іншими маршрутами або утриматися від поїздок до поліпшення погодних умов.

За даними Департаменту надзвичайних ситуацій та цивільного захисту, близько 20 населених пунктів у Кагульському, Леовському районах та на території Гагаузького автономно-територіального утворення (південь Молдови) залишилися без електрики. Аварійні бригади та рятувальні служби працюють в посиленому режимі. У Кагульському районі на півдні країни закрито частину автомобільних доріг, а також під'їзні шляхи до річкового порту Джурджулешти. Через снігові замети обмежено рух транспорту на автошляхах, що ведуть до міст Тараклія, Кагул і Вулканешти.

Через складні метеоумови скасовані кілька авіарейсів в Кишинівському міжнародному аеропорту, включаючи рейс Кишинів - Відень.

Прем'єр-міністр Молдови Павло Філіпп зажадав від відповідних служб максимальної мобілізації для надання своєчасної допомоги нужденним громадянам.

Раніше державне агентство метеорології Молдови оголосило помаранчевий рівень небезпеки снігопадів і шквалистого вітру. Очікується також різке зниження температури – до мінус 20 градусів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-