Росія виводить авіаносець

Росія виводить авіаносець "Адмирал Кузнецов" із зони конфлікту в Сирії

Укрінформ
Міноборони Росії скорочує своє угрупування в Сирії. Першим зону конфлікту залишить авіаносний крейсер "Адмирал Кузнецов" і очолювана ним група кораблів.

Про це заявив начальник Генштабу Валерій Герасимов, повідомляє ТАСС.

"Відповідно до рішення Верховного головнокомандувача ЗС РФ Володимира Путіна Міноборони Росії починає скорочення угрупування Збройних сил у Сирії", - сказав Герасимов.

Він пояснив, що першою зону бойових дій залишить авіаносна група. Точні терміни її виведення не названо.

Минулого вівторка в ЗМІ з'являлася інформація про те, що єдиний російський авіаносець "Адмирал Кузнецов" і атомний крейсер "Петр Великий" у січні завершать похід у Середземне море.

"Адмирал Кузнецов" довго добирався до Сирії. З його чорного диму під час походу глузували світові ЗМІ. Російський авіаносець йшов повільно, економлячи паливо, оскільки дорогою приморські країни на знак протесту проти варварських бомбардувань Алеппо Росією відмовлялися надавати порти для його дозаправки.

У складі групи інших російських військових кораблів "Адмирал Кузнецов" з 15 листопада завдавав ударів по території Сирії. За цей час він втратив два винищувачі, які розбилися при заході на посадку на палубу судна. При цьому в Кремлі участь єдиного в Росії авіаносного крейсера у бойових діях назвали "успішною".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-