Маккейн вважає можливі кібератаки з боку Росії

Маккейн вважає можливі кібератаки з боку Росії "актом війни"

Укрінформ
Ймовірні кібератаки з боку Росії на політичні організації США, які могли вплинути на президентські вибори, були "актом війни".

Таку заяву зробив сенатор Джон Маккейн, який 2008 року претендував на посаду президента США від Республіканської партії, повідомляє у четвер DW.

"Якщо ви намагаєтеся зруйнувати фундамент демократії, ви руйнуєте націю", - зазначив він. Маккейн уточнив, що не має на увазі щось на зразок "ядерної атаки". "Я говорю про те, що атака на фундаментальну структуру нації, а саме це вони роблять, є актом війни", - заявив Маккейн.

При цьому обраний президент США Дональд Трамп учергове піддав сумніву роботу американських спецслужб стосовно можливих кібератак. Трамп у соціальній мережі Twitter назвав "дуже дивним" те, що брифінг, під час якого мали повідомити подробиці хакерських атак, був відкладений до п'ятниці, 6 січня. Політик припустив, що спецслужбам треба більше часу для збору доказів.

Трамп також послався на нещодавнє інтерв'ю Джуліана Ассанжа, в якому засновник Wikileaks стверджує, що зламати електронну пошту представників Демократичної партії міг навіть "14-річний підліток". Обраний президент США нагадав, що, за словами Ассанжа, спеціалісти Wikileaks не отримували інформації про злами від російської сторони. Ще Трамп оголосив, що проведе 11 січня у Нью-Йорку велику прес-конференцію. Як відомо, його інавгурація відбудеться 20 січня.

Фото: bostonherald.com

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-