Нетаньяху закликав помилувати солдата, засудженого за вбивство палестинця

Нетаньяху закликав помилувати солдата, засудженого за вбивство палестинця

Укрінформ
Прем'єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньягу заявив, що виступає за помилування ізраїльського солдата Элора Азарії, який був засуджений за вбивство пораненого палестинця.

Про це політик написав на свій сторінці в Facebook.

"Це важкий день для усіх нас, передусім для Эльора і його сім'ї, солдатів ЦАХАЛ, багатьох громадян і батьків солдатів - і я серед них. Закликаю всіх громадян Ізраїлю проявити відповідальне ставлення до ЦАХАЛ, командирів і начальників Генштабу. У нас одна армія і вона є основою нашого існування. Солдати ЦАХАЛ – наші сини і дочки, і вони повинні залишатися в стороні від всіх розбіжностей. Я підтримую помилування Элора Азарії", - написав Нетаньягу.

Тим часом президент Ізраїлю Реувен Рівлін заявив, що займеться цим питанням не раніше, ніж будуть завершені всі необхідні формальності судового розгляду. Як очікується, остаточний вирок буде винесено наступної неділі.

Нагадаємо: тель-авівський військовий суд визнав ізраїльського військового медика Элора Азарію, який застрелив пораненого палестинського солдата, винним у ненавмисному вбивстві.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-