У Німеччині затримали ще одного підозрюваного в теракті на різдвяному ярмарку

У Німеччині затримали ще одного підозрюваного в теракті на різдвяному ярмарку

Укрінформ
Громадянин Тунісу 26 років затриманий в Берліні під час обшуку в притулку для біженців за підозрою в причетності до скоєння теракту в Берліні.

Ордер на його арешт поки не виписаний через нестачу доказів, заявила офіційний представник генпрокуратури ФРН в прямому ефірі телеканалу N24.

"Двадцятишестирічний громадянин Тунісу, за даними слідства, підозрюється в причетності до скоєння тяжкого злочину проти державного правопорядку", - сказала вона, додавши, що "підозр поки недостатньо для того, щоб генпрокуратура видала ордер на його арешт", рішення про попереднє ув'язнення виніс берлінський суд.

За словами представника генпрокуратури, підозрюваний громадянин Тунісу був знайомий з Анісом Амрі з кінця 2015 року і зустрічався з ймовірним виконавцем берлінського теракту ввечері напередодні злочину.

"Принаймні, він міг знати про підготовку", - сказала представник відомства, додавши, що під час обшуку кімнати підозрюваного були вилучені засоби зв'язку.

Нагадаємо: громадянин Тунісу Аніс Амрі, який є головним підозрюваним у скоєнні теракту в Берліні, був застрелений в передмісті Мілана Сесто-Сан-Джованні 23 грудня.

Увечері 19 грудня вантажівка з польськими номерними знаками в'їхала на територію різдвяного ярмарку, що проходила в центрі міста. Жертвами наїзду вантажівки в натовп стали 12 людей, ще 48 постраждалих доставлені в лікарні з пораненнями різного ступеня тяжкості.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-