Путін вирішив не висилати американських дипломатів із РФ

Путін вирішив не висилати американських дипломатів із РФ

Укрінформ
Росія не буде висилати американських дипломатів у відповідь на санкції з боку США.

Про це йдеться в заяві президента Росії Володимира Путіна.

«Залишаючи за собою право на відповідні заходи, ми не будемо опускатися до рівня «кухонної», безвідповідальної дипломатії і подальші кроки по відновленню російсько-американських відносин будемо вибудовувати, виходячи з політики, яку проводитиме адміністрація президента Трампа», - заявив Путін.

За його словами, російські дипломати, які повератються зі США, проведуть новорічні канікули вдома. «Ми не будемо створювати проблем для американських дипломатів. Ми нікого не будемо висилати. Ми не будемо забороняти їх сім'ям і дітям користуватися звичними для них місцями відпочинку в новорічні свята. Більше того, всіх дітей американських дипломатів, акредитованих в Росії, запрошую на Новорічну та Різдвяну ялинку в Кремль», - додав Путін.

Як повідомляв Укрінформ, раніше Міністерство закордонних справ РФ запропонувало оголосити 35 американських дипломатів в Росії персонами нон грата. Відповідно до пропозиції міністра закордонних справ РФ Сергія Лаврова, необхідно вислати 31 співробітника посольства США у Москві і чотирьох дипломатів з генконсульства в Санкт-Петербурзі. Крім цього, російський МЗС запропонував заборонити американським дипломатам користуватися посольською дачею в Срібному бору і складом на вулиці Дорожня у Москві.

Адміністрація США 29 грудня оголосила про висилку 35 російських дипломатів у зв'язку з кібератаками на американські політичні партії. Серед решти, було вирішено закрити дві посольські дачі в штатах Нью-Йорк і Меріленд, а також внести до санкційного списку три російські компанії, які причетні до злому.

Росія заперечує причетність до злому систем Демократичної партії США і публікації листування демократів під час передвиборної кампанії в США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-