Австралія не підтримала б антиізраїльську резолюцію - міністр

Австралія не підтримала б антиізраїльську резолюцію - міністр

Укрінформ
Міністр закордонних справ Джулі Бішоп наголосила, що коаліційний уряд Малкольма Тернбулла залишається «непохитним прихильником проекту «двох держав».

При цьому, вона відзначила, що якби Австралія була членом Ради Безпеки ООН, країна не підтримала б спірну резолюцію, яка вимагає припинення розміщення ізраїльських поселень на палестинських територіях, повідомило видання The Guardian.

«На даний час Австралія не є членом Ради Безпеки ООН і тому не має права голосувати за резолюції РБ ООН... При цьому, у випадку голосування, урядова коаліція принципово не підтримала б односторонню резолюцію, спрямовану проти Ізраїлю. Австралія настійно закликає обидві сторони утримуватися від кроків, які завдають шкоди мирній перспективі і якнайшвидше відновити прямі переговори щодо проекту «двох держав» - йдеться у заяві Джулі Бішоп.

У свою чергу опозиційна Лейбористська партія Австралії у своїй заяві наголосила, що «залишається прихильником проекту «двох держав», і вважає, що «будівництво поселень Ізраїлем на окупованих територіях, які можуть підірвати цей проект, є перешкодою миру».

Нагадаємо: у лютому очікується перший в історії країн візит ізраїльського прем'єр-міністра Біньяміна Нетаніягу в Австралію.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-