ООН стурбована можливими епідеміями в зруйнованому Дамаску

ООН стурбована можливими епідеміями в зруйнованому Дамаску

Укрінформ
Організація Об'єднаних Націй висловила стурбованість у зв'язку з гуманітарною ситуацією в сирійській столиці Дамаску, а також можливістю виникнення епідемій інфекційних захворювань, особливо серед дітей, у зв'язку з нестачею питної води.

Відповідну заяву поширив у середу прес-секретар ООН, повідомляє Центр новин Організації.

ООН вкрай стурбовані важкою гуманітарною ситуацією в районі Ваді Барада на околицях Дамаска, де інтенсивні бойові дії призвели за останні кілька днів до загибелі і поранень багатьох цивільних осіб, переміщення тисяч людей", - йдеться в повідомленні.

Крім того, наголошується, що ескалація насильства обернулася позбавленням нормального доступу до продуктів харчування, води та електрики для 55 тис. місцевих жителів.

Нагадаємо: з 22 грудня багато жителів Дамаска відрізані від міського водопостачання. Зараз вони покладаються на закупівлю води у приватних компаній, які не гарантують стабільну ціну і безперебійність поставок.

"У зв'язку з цим представники установ ООН стурбовані небезпекою спалаху інфекційних захворювань, особливо серед дітей", - наголошується в документі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-