Туреччина просить міжнародну коаліцію допомогти їй у боротьбі з ІД

Туреччина просить міжнародну коаліцію допомогти їй у боротьбі з ІД

Укрінформ
Туреччина звернулася за допомогою до очолюваної США коаліції, завдає авіаударів по позиціях угрупування "Ісламська держава" в Сирії.

Про це повідомляє Бі-Бі-Сі.

"Турецька військова операція в Сирії почалася близько чотирьох місяців тому. З тих пір країні вдалося зачистити значний прикордонний район в Сирії від сил як ІД, так і курдських бойовиків. Армія Туреччини надає значну підтримку союзу повстанців, які виступають як проти ІДІЛ, так і проти уряду Сирії. Зараз Туреччина потребує повітряної підтримки союзників у районі міста Ель-Баб. Її війська понесли серйозні втрати у боях навколо міста", - наголошується в повідомленні.

Бойовики "Ісламського держави" стверджують, що їм вдалося взяти в полон кілька турецьких військових. На підтримку цієї заяви ІД опублікували в інтернеті відеозапис, на якому, згідно з коментарями, двоє турецьких військовополонених були спалені живцем.

Туреччина заявляє, що її сили завдали серйозного удару по ІД, в результаті чого як мінімум 220 бойовиків були вбиті.

Представники сирійської опозиції, однак, кажуть, що в результаті авіаударів турецьких збройних сил в Ель-Баб загинули понад 80 осіб серед цивільного населення.

"Поки немає ніяких ознак того, що очолювана США коаліція, завдає авіаударів по позиціях ІД поблизу Ель-Баб, якось допомагає операції турецьких військ", - зазначає видання.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-