До Москви прибув перший літак з тілами загиблих у катастрофі Ту-154

До Москви прибув перший літак з тілами загиблих у катастрофі Ту-154

Укрінформ
Літак Іл-76 з 10 тілами загиблих у катастрофі Ту-154, який зазнав катастрофи над Чорним морем, прибув із Сочі до Москви.

Рейс також доставив 86 фрагментів лайнера, який належав російському міністерству оборони і прямував до Сирії, повідомляє Російська служба ВВС

"У Москві пройде упізнання тіл загиблих в авіакатастрофі, а також генетична експертиза", - йдеться у повідомленні.

Наголошується, що загалом у районі катастрофи Ту-154 за першу добу пошукової операції знайдено 11 тіл загиблих і 154 фрагменти літака.

Міністр транспорту Росії Максим Соколов заявив, що причиною катастрофи Ту-154 могли стати або технічна несправність, або помилка пілотування. "Сьогодні основні версії не включають в себе терористичний акт", - сказав він, додавши, що пошуково-рятувальна операція буде розширена. Фрагменти літака та останки загиблих, за його словами, могло віднести у бік Абхазії.

Головком повітряно-космічних сил Росії Віктор Бондарев у свою чергу заявив, що Ту-154 був технічно справний і нещодавно пройшов ремонт.

Російські військові збільшили угруповання в районі падіння Ту-154 до 39 кораблів і 3,5 тисячі осіб. В операції беруть участь 135 водолазів і сім глибоководних апаратів.

Ту-154 міністерства оборони Росії розбився рано вранці 25 грудня невдовзі після зльоту з аеропорту в Сочі. Літак впав у Чорне море приблизно за півтора кілометри від берега.

На борту були 92 людини. Серед них вісім військовослужбовців у званнях від капітана до генерал-лейтенанта, двоє федеральних державних цивільних службовців, громадський діяч Єлизавета Глінка, дев'ять співробітників російських телеканалів, 64 артисти ансамблю імені Александрова і вісім членів екіпажу.

У міноборони повідомили, що в результаті катастрофи ніхто не вижив.

Військовий Ту-154 виконував рейс з підмосковного Чкаловська в сирійське місто Латакію. У Сочі він здійснював посадку для дозаправки.

Понеділок оголошено в Росії днем жалоби по загиблих в авіакатастрофі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-