Канадський суд відмовився ототожнювати права дітей та собак

Канадський суд відмовився ототожнювати права дітей та собак

Укрінформ
Верховний суд канадської провінції Саскачеван постановив, що застосовувати до собак законодавство щодо захисту дітей не можна.

Про це йдеться у письмовому рішенні судді Річарда Данилюка, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Багато сімей ставляться до собак як до членів родини, з якими вони разом проживають. Тим не менш, пес є псом. Згідно із законом, він є власністю, домашньою твариною, якою хтось володіє. Закон не наділяє її жодними родинними правами», - зазначив Данилюк.

Згідно із його рішенням, дітей не купують у розпліднику, не займаються їх розведенням задля забезпечення кращої родослівної, не розглядають можливість евтаназії у випадку захворювання і не міркують над усиплянням в разі агресивної поведінки.

Слухання у суді тривали за позовом подружньої пари, яка не могла у процесі розлучення домовитися щодо того, з ким слід залишатися її трьом собакам. Однак, на переконання судді, ухвалювати йому рішення щодо правил відвідування було б абсурдним з огляду на те, що собаки є власністю, а не членами родини. «Мені належить ухвалити рішення щодо того, що одна зі сторін має право на володіння, для прикладу, родинними ножами для масла, однак, з огляду на глибоку прихильність як до ножів, так і до масла, інша сторона повинна мати доступ до цих ножів протягом 1.5 години щотижня, аби мастити тости», - написав суддя.

Він додав, що вважає «принизливим для суду та адвоката запит сторін на використання юридичних та судових ресурсів через те, що вони не в змозі владнати питання, яке більшість вважатиме невартим часу, грошей та громадської уваги».

Суддя також закликав пару утриматися від продовження судової тяганини із цього приводу. «Обидвом сторонам слід пам'ятати, що у випадку неможливості судом дійти рішення щодо місця проживання псів, суд має право згідно із законодавством наказати продати їх та розділити отриманий дохід. Певен, жодна зі сторін не хоче цього», - підсумував Данилюк.

Однак, він все ж постановив, що до остаточного оформлення розлучення собаки мають проживати разом із дружиною у будинку її батьків.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-