Берлін чекає від Італії офіційного підтвердження ліквідації терориста

Берлін чекає від Італії офіційного підтвердження ліквідації терориста

Укрінформ
Уряд ФРН чекає від італійської влади офіційного повідомлення про нейтралізацію ймовірного берлінського терориста.

Про це на брифінгу в Берліні сказав представник німецького МВС Тобіас Плате, передає кореспондент Укрінформу в Німеччині.

 «Поки немає урядового офіційного підтвердження, що йдеться про злочинця. Але все говорить на користь того, що це та людина», - сказав Платі.

Інформацію про те, що в Мілані убито ймовірного  берлінського терориста, передали до Берліна представники німецької поліції, які працюють у Римі.  

Тим часом, прем'єр-міністр Італії Паоло Джентілоне повідомив, що вже поінформував німецьку колегу Ангелу Меркель про події минулої ночі.

Як повідомлялося, міністр внутрішніх справ Італії Марко Мінніті запевнив, що убитий у Мілані в ніч проти п'ятниці чоловік «без сумніву» є ймовірним берлінським терористом Анісом Амрі. Про це говорять його відбитки пальців, які ідентичні тим, які були зняті з керма вантажівки, за допомогою якої було убито минулого понеділка на Різдвяному базарі в Берліні 12 осіб і поранено 48.

 Амрі був зупинений патрулем на вулиці Мілана вночі для перевірки документів. Злочинець застосував зброю і поранив у плече одного з двох поліцейських, які відкрили у вогонь у відповідь. Тунісець  24 років викрикнув водночас  «аллах Акбар».

До Італії Амрі прибув очевидно з Франції. Німецькі слідчі органи працюють зараз над тим, щоб простежити за шляхом Амрі і його можливих зустрічей. Очевидно, він скористався кількома поїздами.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-