Пентагон нарахував майже три десятки знищених терористів Аль-Каїди в Ємені

Пентагон нарахував майже три десятки знищених терористів Аль-Каїди в Ємені

Укрінформ
За останні три місяці американське Центральне командування спланувало та провело дев'ять успішних операцій проти угруповання "Аль-Каїда на Аравійському півострові", внаслідок яких ліквідовано 28 її членів.

Про це йдеться в офіційному повідомленні міністерства оборони США, оприлюдненому в четвер, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Двадцять вісім терористів були вбиті в Ємені в результаті дев'яти ударів по угрупованню "Аль-Каїда на Аравійському півострові" (AQAP) між 23 вересня і 13 грудня", - йдеться в офіційному повідомленні Пентагону.

AQAP є іноземною терористичною організацією, яка організовувала атаки проти США та їхніх союзників. У тому числі, в день Різдва 2009 року бойовики намагалися підірвати американський комерційний авіалайнер в США. У січні 2015 року вони напали на офіс Charlie Hebdo в Парижі.

"Удари по AQAP у Ємені чинять тиск на терористичну мережу та перешкоджають її здатності нападати на США та їхніх союзників", - заявив з цього приводу речник Центрального командування США генерал Джо Жак.

У Пентагоні уточнили, що удари по угрупованню терористів були здійснені 23, 29 вересня, 6,18,21 жовтня, 20, 24 й 30 листопада, а також 13 грудня у різних частинах Ємену.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-