Отруєння

Отруєння "Боярышником" у Росії: жертв уже понад 70

Укрінформ
За останніми даними, від отруєння "Боярышником" в Іркутську загинула 71 людина.

Про це заявила "Інтерфаксу" прес-секретар регіонального Міністерства охорони здоров'я Тетяна Лебедєва.

За її словами, в медустановах загинули 40 чоловік, 31 помер за місцем проживання. Загалом від отруєння постраждали 117 осіб. У лікарнях залишаються 36 осіб. П'ять осіб виписані, ще п'ять самостійно залишили лікувальні установи. Раніше повідомлялося про загибель 64 осіб.

Масове отруєння сурогатним алкоголем сталося в мікрорайоні Ново-Леніно Іркутська. Постраждалих у віці 25-50 років почали доправляти в медустанови з вечора 17 грудня.

За попередніми даними, всі вони вживали спиртовмісну рідину - парфумно-косметичний засіб "Концентрат для ванн "Боярышник".  Міністерство охорони здоров'я регіону повідомило, що спричинив отруєння метиловий спирт або метанол, який містився в концентраті, хоча на упаковці у складі значився етиловий спирт.

У рамках розслідування справи про загибель людей після вживання спиртовмісної рідини затримані 11 осіб. Це підприємці і працівники торговельних точок. У зв'язку з масовою загибеллю людей у понеділок режим НС було запроваджено в Іркутську, а у вівторок - в Іркутській області.

Фото: Getty Images/Fotobank.Ru

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-