З Алеппо досі евакуюють людей

З Алеппо досі евакуюють людей

Укрінформ
Евакуація населення з останніх підконтрольних повстанцям місць сирійського Алеппо станом на вечір 21 грудня триває.

Про це пише "Радіо Свобода".

"Осама Абу Заід, речник Вільної сирійської армії, повідомив, що евакуація триватиме і упродовж ночі, оскільки вона уповільнилася через сильний сніг. Також неназваний чиновник ООН підтвердив агенції Reuters, що ввечері евакуація тривала", - йдеться у повідомленні.

Раніше у середу керівництво гуманітарних і медичних місій повідомило, що півтори тисячі людей покинули східні райони Алеппо, які 4 роки перебували під контролем повстанців. Тут перебуває ще близько 2 тисяч людей.

Генеральна Асамблея ООН планує сформувати міжнародну незалежну комісію для підготовки до суду кримінальних справ за фактами можливих воєнних злочинів у Сирії. Проект резолюції підготовлений Ліхтенштейном за підтримки 54 країн, включаючи США, Францію, Велику Британію, Італію, Німеччину, Туреччину та Саудівську Аравію.

Нагадаємо: міністри закордонних справ Росії, Ірану й Туреччини після зустрічі у Москві 20 грудня заявили, що сторони прагнутимуть до забезпечення режиму припинення вогню у Сирії та розширення доступ до гуманітарної допомоги, а також виступатимуть гарантами будь-якої мирної угоди.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-