Міноборони США і Росії обговорили безпеку польотів у Сирії

Міноборони США і Росії обговорили безпеку польотів у Сирії

Укрінформ
Оборонні відомства США й Російської Федерації провели відеоконференцію, під час якої обговорили найбільш актуальні питання безпеки повітряних операції в небі над Сирією.

Про це офіційно інформував у середу Пентагон, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Засідання відбулось у межах нашого діалогу з Міністерством оборони Росії в контексті Меморандуму про взаєморозуміння з питань безпеки польотів у Сирії з метою гарантування, що кожна сторона надалі дотримуватиметься узгоджених заходів щодо запобігання інцидентів у небі над Сирією", - зазначили в Пентагоні.

Спілкування проводилося на рівні представників керуючих органів міністерств. Зокрема, з американського боку у конференції взяли участь в.о. помічника держсекретаря США з питань міжнародної безпеки Елісса Слоткін та заступник директора департаменту стратегічного планування і політики Об'єднаного комітету начальників штабів США генерал-майор Ричард Кларк. З російського боку були присутні колеги з міноборони, зазначили в Пентагоні.

Сторони "обговорили поточні питання, пов'язані з безпекою операцій, з часу останніх переговорів". У Вашингтоні і Москві вважають виконання Меморандуму про взаєморозуміння корисним, зауважили в оборонному відомстві США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-