Вбивця російського посла раніше охороняв Ердогана - ЗМІ

Вбивця російського посла раніше охороняв Ердогана - ЗМІ

Укрінформ
Турецький поліцейський Мевлют Мерт Алтинташ, що застрелив посла РФ, вісім разів забезпечував безпеку президента Туреччини Реджепа Таїпа Ердогана з моменту спроби державного перевороту в липні цього року.

Про це повідомляє видання Нurriyet Daily News.

"Є цікаві зв'язки Алтинташа. Вбивця-поліцейський протягом восьми програм був при виконанні службових обов'язків при президенті Ердогані в Анкарі після 15 липня (спроба держперевороту - ред.)», - зазначили слідчі.

Поки не відомо, що вбивця робив в ніч, коли відбулася спроба перевороту. Вдалося з'ясувати лише те, що він взяв одноденну відпустку 15 липня.

Як повідомляють ЗМІ, поліція розповіла подробиці про підготовку Алтинташа до вбивства.

Мевлют Мерт Алтинташ забронював номер в готелі, розташованому неподалік від Центру сучасного мистецтва (ЦСМ), де стався замах. На наступний день він приїхав до центру зі столичного району Чанкая на таксі і перевірив, чи можна безперешкодно пройти в виставкові зали під виглядом поліцейського, не проходячи рамку металошукача і рентгена.

Повторно до ЦСМ він прибув 19 грудня в день замаху. Він оплатив таксі готівкою, не взявши здачі, пішов заселятися в готель. До цього вранці він купив новий костюм, який був на ньому в момент нападу.

У номері готелю, який зараз опечатаний поліцією, знайдені рукописні записи ісламістського і джихадистського змісту, книги про терористичне угруповання "Аль-Каїда" і джихаді. У будинку Алтинташа виявлена також література про Фето.

У галерею він прийшов під виглядом співробітника поліції, показавши відповідне посвідчення.

Як повідомляв Укріформ, посол РФ у Туреччині Андрій Карлов був застрелений 19 грудня під час виступу на відкритті в Анкарі фотовиставки про Росію.

Тіло загиблого доправлено до Москви. Похорони Карлова відбудуться у четвер.

Поліція Туреччини затримала 13 підозрюваних у справі про його вбивство.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-