У парламенті Нідерландів ще одна партія висловила підтримку Угоді про асоціацію

У парламенті Нідерландів ще одна партія висловила підтримку Угоді про асоціацію

Укрінформ
Нідерландська опозиційна партія D66 висловила підтримку домовленостям, досягнутим урядом Нідерландів та країнами ЄС для завершення ратифікації Угоди про асоціацію Україна-ЄС.

Про це заявив депутат партії D66 Кейс Верхувен під час дебатів щодо ратифікації Угоди про асоціацію Україна-ЄС, що пройшли пізно ввечері у парламенті Нідерландів, повідомляє голландське видання nu.nl.

"Прем'єр-міністр добре використав додатковий час", - сказав він.

Раніше про підтримку домовленостей заявила опозиційна партія GroenLinks.

Як зазначає видання, готовність D66 підтримати дві коаліційні партії VVD та PVdA поки не дає уряду країни більшості у сенаті Нідерландів. Для здобуття більшості не вистачає двох голосів.

Водночас, за даними видання, є очікування, що сенатори від іншої опозиційної партії CDA, попри позицію лідера партії, який заявляв про необхідність впровадити негативні результати референдуму, під час голосування підтримають ратифікацію угоди, що дасть більшість у Верхній палаті парламенту.

Як повідомляв Укрінформ, лідери Євросоюзу минулого тижня погодили запропоновані Нідерландами пропозиції щодо умов завершення ратифікації у країні Угоди про асоціацію Україна-ЄС.

Рішення не передбачає змін у тексті угоди. За словами прем'єр-міністра Нідерландів Марка Рютте, досягнуте рішення є роз'ясненням щодо того чим є і чим не є угода і знімає "занепокоєння", які виникли під час кампанії перед референдумом щодо ратифікації угоди Нідерландами.

У прийнятому рішенні глав держав та урядів зазначається, що угода про асоціацію не є сходинкою на шляху до членства у ЄС, не включає гарантій колективної безпеки, не веде до обов'язково військового співробітництва, не передбачає вільного працевлаштування українців в ЄС чи додаткової фінансової допомоги Україні. Європейська Рада у рішенні вказала, що воно має юридичну силу для усіх 28 країн-членів, але набуде чинності лише тоді, коли Нідерланди ратифікують Угоду про асоціацію, і ЄС загалом завершить процес ратифікації.

Минулої п'ятниці уряд Нідерландів погодив супровідний закон на ратифікацію Угоди про асоціацію Україна-ЄС та передав його, як передбачено процедурою, для оцінки Державній раді Нідерландів.

Для завершення ратифікації документ має бути підтриманий Нижньою та Верхньою палатами парламенту Нідерландів. На відміну від Нижньої палати, де партії правлячої коаліції мають половину місць, у Верхній палаті ці партії знаходяться в меншості, тому розраховують також на підтримку опозиційних партій.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-