У Празі протестували проти дій Росії у Сирії

У Празі протестували проти дій Росії у Сирії

Укрінформ
Близько двох десятків активістів чеської громадської організації Kaputin 19 грудня провели у Празі акцію протесту проти політики Кремля у Сирії.

Як повідомляє "Радіо Свобода" з посиланням на чеські ЗМІ, активісти ланцюгами прикріпили себе до огорожі посольства Росії у Чехії.

У руках вони тримали гасла «Башар аль-Асад джентельмен», «Путін мав би бути у тюрмі», а також таблички з назвою сирійського міста Алеппо.

Крім чехів в акції брали участь також іноземці, які живуть тут. Зокрема, один із учасників акції, сирієць Хаммам Йосеф, зазначив, що своїми діями «Росія підтримує диктатора, який у Сирії вбив 500 тисяч людей».

«Ми не хочемо бачити у Сирії ні росіян, ні іранців, нікого. Особливо, коли вони вбивають цивільних людей», – зазначив Хаммам Йосеф.

Поліція, яка прибула на місце проведення акції, звернулась до її учасників з вимогою залишити територію біля посольства РФ. Оскільки учасники не погодились виконати вимогу, їх забрали до дільниці. Про покарання щодо учасників акції протесту наразі повідомлень немає.

Представники посольство Росії у Чехії також не коментували акцію протесту.

Фото: denik.cz

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-