Вибори на Львівщині: спостерігачі фіксують перші порушення

Вибори на Львівщині: спостерігачі фіксують перші порушення

Укрінформ
Майже п'ятдесят тисяч жителів Львівщини обирають голів та депутатів до новостворених об'єднаних громад на Львівщині. Вибори відбуваються у Мостиському, Пустомитівському, Старосамбірському та Кам`янко-Бузькому районах.

Про це кореспондентові Укрінформу повідомили в ГМ ОПОРА.

«Нові об`єднані громади на Львівщині визначаються із своїми керівниками. Окрім міських і сільських голів, обирають також 140 місцевих депутатів», - зазначила координатор спостерігачів по Львівщині Наталія Радиш.

Серед кандидатів - здебільшого колишні голови сільських та міських рад, представники різних політичних сил та безпартійні, є чимало пенсіонерів, котрі свого часу також обирались до органів місцевого самоврядування.

Професії та рід занять у кандидатів різноманітний – від освітян, інженерів, будівельників, соціальних працівників, лікарів, аграріїв та водіїв до приватних підприємців і тимчасово непрацюючих.

Львівщина вже має досвід виборів до об`єднаних територіальних громад.  Від початку року вони відбулися у Старосамбірському районі, де на той час було створено дві ОТГ, Жидачівському – в трьох ОТГ, у Бродівському та Миколаївському районах – по одній ОТГ.

Водночас Радиш зазначила, що спостерігачі від Громадянської мережі ОПОРА зафіксували перші порушення на виборах до об’єднаних територіальних громад на Львівщині.

 «На виборчій дільниці у селі Нижанковичі Старосамбірського району роботу розпочали із годинним запізненням», - зазначила Радиш.

Крім того, за її словами, є чимало випадків, коли на виборчих дільницях немає передбаченого законодавством 0,5 відсоткового резерву бюлетенів. Такі випадки зафіксовані у Мостиськах та Шегинях. А це означає, що виборці, зіпсувавши бюлетень, не зможуть отримати ще один.

Явка на вибори на Львівщині поки що незначна. Радиш пояснює це специфікою регіону, де люди приходять на дільниці після першої церковної служби, яка закінчується об 11 годині.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-