Обама відмовився від війни з Росією в кіберпросторі - NYT

Обама відмовився від війни з Росією в кіберпросторі - NYT

Укрінформ
Протягом кількох місяців спецслужби США спільно з помічниками Барака Обами розробляли варіанти відповіді на кібератаки, імовірно, російських хакерів, але Обама відмовився від прямого зіткнення з РФ в кіберпросторі.

Про це пише The New York Times.

Серед варіантів відплати розглядалися блокування "таємних банківських рахунків в банках Європи і Азії найбільш наближених до президента РФ Володимира Путіна впливових осіб, а також внесення в санкційний список із забороною на в'їзд в США високопоставлених представників Головного розвідувального управління (ГРУ) Росії.

Обговорювався варіант оприлюднення "зв'язків Путіна з олігархами", від чого відмовилися, вважаючи, що це "не справить враження на росіян".

На думку колишнього посла США в Москві Майкла Макфола, кращий варіант дій для президента США - ретельне вивчення всієї інформації про хакерські атаки та публікація докладного звіту. Це мало б вплив на конгресменів незалежно від позиції щодо кібератак, яку займе Дональд Трамп.

Як повідомляв Укрінформ, днем раніше Обама розповів про зустріч тет-а-тет з президентом Путіним у вересні на саміті G20 в Китаї, де він зажадав від РФ припинення хакерських атак, пригрозивши "суттєвими наслідками". Після розмови з Путіним кібератаки припинилися.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-