Шидло звинуватила опозицію в розпалюванні ворожнечі між поляками

Шидло звинуватила опозицію в розпалюванні ворожнечі між поляками

Укрінформ
Опозиція розпалює непотрібні негативні емоції у країні і намагається протиставити собі поляків. У Польщі за останній рік здійснено більше позитивних змін, ніж за попередні вісім років попередньої влади.

Про це в телезверненні до польського народу в суботу ввечері заявила глава польського уряду Беата Шидло, інформує власний кореспондент Укрінформу в РП.

“Режисери цих подій (блокування трибуни і протестів під Сеймом – ред.) повинні сьогодні виразно почути: ви робите погано, шкодите Польщі, противитеся спільному благу. На конфлікті і почутті образи ви хочете будувати свій політичний капітал”, - звернулася Шидло до опозиційних політиків, додавши, що це “велика помилка”.

Вона наголосила, що саме опозиція викликала “радикальні політичні емоції”, які не мають жодного відношення до реальної ситуації в Польщі. На переконання Шидло, у такий спосіб опозиція намагається втамувати свою фрустрацію від втрати влади.

“Можна сперечатися, відрізнятися в політичних поглядах, але не можна зіштовхувати поляків між собою, як це робиться сьогодні”, - зазначила Шидло.

Вона закликала до діалогу і шукати те, що об’єднує.

Глава уряду заперечила слова опозиції, що у країні ситуація погіршилася. Вона наголосила, що навпаки, за останній рік зроблено більше позитивного, ніж за останні вісім років попередньої коаліції.

Шидло висловила сподівання, що зустріч маршалка Сенату Станіслава Карчевського з представниками дозволить розв’язати проблему доступу журналістів до Сейму.

Оцінюючи виступ Шидло, лідер опозиційної партії “Cучасна” (.N) Ришард Петру заявив, що у своєму виступі вона жодним чином не згадала про помилки влади, допущені за останні дні: обмеження діяльності ЗМІ в Сеймі, проведення засідання нижньої палати парламенту поза залою засідань без кворуму і безпідставного виключення депутата з участі у засіданні Сеймі.

На знак підтримки польських ЗМІ, яким польська влада хоче обмежити доступ до зали засідань Сейму країни, політики трьох опозиційних партій (“Громадянська платформа”, “Сучасна”, Польська селянська партія) вчора заблокували трибуну і президію. Лідер PiS Ярослав Качинський назвав дії опозиції “хуліганством”. Відтак, голосування за законопроекти, у тому числі за бюджет на 2017 рік, було перенесено в інше приміщення Сейму. Опозиція вважає ці голосування нелегітимними, звинувачує владу у відсутності кворуму і готує відповідне подання до прокуратури.

У Варшаві та інших містах тривають протести проти дій влади щодо обмеження свободи ЗМІ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-