Керрі обіцяє підтримувати Тіллерсона на посту держсекретаря США

Керрі обіцяє підтримувати Тіллерсона на посту держсекретаря США

Укрінформ
Державний секретар США Джон Керрі у п'ятницю мав особисту розмову з кандидатом на посаду глави Держдепу в адміністрації Дональда Трампа, мільярдером Рексом Тіллерсоном.

Про це заявили в офісі речника Держдепартаменту США, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Держсекретар Керрі говорив сьогодні з Рексом Тіллерсоном, привітавши його у зв'язку з призначенням на посаду державного секретаря", - йдеться в офіційному повідомленні офісу речника Держдепартаменту.

При цьому зазначається, що чинний глава відомства запропонував кандидату на посаду держсекретаря в наступній адміністрації свою особисту підтримку, а також підтримку Державного департаменту. Керрі вважає необхідним забезпечити "плавний перехід" влади, в той час, як США продовжують просувати цілі зовнішньої політики по всьому світу.

Як повідомляв Укрінформ, цього тижня обраний президент США Дональд Трамп заявив про обрання кандидатури нафтового магната Рекса Тіллерсона на посаду держсекретаря у своїй адміністрації. 64-річний Тіллерсон очолює одну з найбільших світових корпорацій ExxonMobile та має багаторічний зв'язок з кремлівським керівництвом завдяки створенню спільного підприємства з "Роснефтью", а також підтримує особисті зв'язки з президентом РФ Володимиром Путіним.

Для остаточного затвердження кандидат має пройти слухання в Комітеті Сенату США з питань міжнародних справ, а також отримати більшість на голосуванні верхньої палати американського Конгресу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-