Рютте каже, блокування асоціації Україна-ЄС стало би подарунком Путіну

Рютте каже, блокування асоціації Україна-ЄС стало би подарунком Путіну

Укрінформ
Уряд Нідерландів рішуче налаштований домовитися про умови завершення країною ратифікації Угоди про асоціацію Україна-ЄС.

Про це прем’єр Нідерландів Марк Рютте заявив перед засіданням Європейської ради у четвер у Брюсселі, де лідери розглянуть це питання, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

«Прибираючи Угоду зі столу, можна зробити величезний подарунок Володимиру Путіну», - наголосив голландський урядовець.

Він висловив стриманий оптимізм про те, що лідери ЄС на саміті домовляться про запропоновані нідерландською стороною умови завершення ратифікації Угоди, що заблоковано після референдуму у квітні.

Як повідомляв Укрінформ, Нідерланди пропонують ухвалити окрему декларацію до Угоди про асоціацію. Така ситуація була штучно спровокована Росією через агентів впливу у Нідерландах, які ініціювали референдум про ратифікацію Угоди про асоціацію Україна-ЄС, яка вже була підписана голландським урядом та схвалена парламентом.

Під час референдуму проросійські місцеві популісти виступили із занепокоєннями проти таких чотирьох позицій: Угода нібито затверджує членство України в ЄС; зобов’язує надавати Києву військову допомогу; зобов’язує надавати Україні фінансову допомогу із бюджету ЄС; дозволяє вихід українським громадянам на ринок праці Співтовариства.

Слід наголосити, що жодного із цих «занепокоєнь» Угода про асоціацію Україна-ЄС не передбачає. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-