Дружина Дадіна заявляє, що не знає про його місцезнаходження

Дружина Дадіна заявляє, що не знає про його місцезнаходження

Укрінформ
Дружина першого російського засудженого до позбавлення волі за порушення правил проведення мітингів Ільдара Дадіна Анастасія Зотова заявляє, що їй не відоме місцезнаходження чоловіка.

Про це вона розповіла РБК.

За її словами, 4 грудня він перебував у Вологді, але зараз його там немає. Про те, що Дадін залишив Вологду і відправився до Кірова, Зотовій розповіли у вологодській Громадській наглядовій комісії.

"5 і 6 грудня він був у Кірові. Очевидно, що зараз там його теж немає", - зазначила вона.

Зотова додала, що у ФСВП (Федеральна служба виконання покарань) їй інформацію про місцезнаходження чоловіка не надавали.

Як повідомляли раніше ЗМІ, 4 грудня Дадін написав лист своїй дружині. У ньому він розповів, що його етапували в СІЗО Вологди.

В Управлінні служби виконання покарань по Вологодській області заявили, що Дадіна на території регіону немає. У відомстві пояснили, що, "можливо", шлях його етапування проходив через Вологодську область, але у вологодських установах УФСВП "його точно немає".

Про етапування Дадіна "в невідомому напрямку" з колонії №7 у Карелії, де, за словами активіста, до нього застосовували тортури, стало відомо 5 грудня. Про це заявив представник Дадіна в Європейському суді з прав людини Микола Зборошенко.

Дружина Дадіна того ж дня подала заяву в УФСВП Карелії з питанням про місцезнаходження чоловіка. Вона сказала, що згідно з однією з версій її чоловіка відправили до  Кіровської області. Зотова розповіла, що мати Дадіна дзвонила уповноваженому з прав людини Тетяні Москальковій, але відповіді про місцезнаходження свого сина не отримала.

Російський омбудсмен Тетяна Москалькова заявила, що переведення Дадіна в іншу колонію дасть позитивний результат. За її словами, з переїздом Дадіна "до іншої установи ФСВП покращаться умови і порядок утримання ув'язненого". Проте Москалькова відмовилася повідомити, куди етапований Дадін. За її словами, його родичі дізнаються, де він відбуватиме покарання, протягом десяти днів.

Дадін став першим росіянином, якого засудили за ст.212.1 КК РФ (неодноразове порушення правил проведення публічних заходів). У грудні 2015 року його засудили до трьох років позбавлення волі, але в березні 2016 року вирок був пом'якшений до 2,5 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-