Трамп офіційно оголосив про вибір держсекретаря

Трамп офіційно оголосив про вибір держсекретаря

Укрінформ
Обраний президент США Дональд Трамп офіційно оголосив про вибір генерального директора Exxon Mobil Рекса Тіллерсона на посаду державного секретаря в новій адміністрації.

Про це він заявив у своїй заяві, випущеній зранку вівторка за Вашингтонським часом передає власний кореспондент Укрінформу.

"Його завзятість, багатий досвід і глибоке розуміння геополітики робить (Тіллерсона – ред.) відмінним вибором в якості держсекретаря", - підкреслив новообраний глава Білого дому.

При цьому Трамп назвав бізнесмена "одним із найбільш досвідчених бізнес-лідерів", а також міжнародним гравцем, який уклав багато угод по всьому світу. Він додав, що кар'єра Тіллерсона є "втіленням американської мрії."

64-річний керівник Exxon Mobil, як і Трамп, є мільярдером, однак ні один, ні інший не мають формального досвіду роботи в зовнішній політиці. Як повідомляв Укрінформ, Тіллерсон має багаторічний зв'язок з кремлівським керівництвом завдяки створенню спільного підприємства з "Роснефтью", а також підтримує особисті зв'язки з президентом РФ Володимиром Путіним.

Водночас, багато американських законодавців висловлюють сумніви щодо можливого затвердження Сенатом кандидатури Тіллерсона після обов'язкових слухань у верхній палаті Конгресу. Для того, щоб стати наступним держсекретарем, йому знадобиться підтримка простої більшості з числа як республіканців, так і демократів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-