Сенат США може відхилити проросійського кандидата на пост держсекретаря - ЗМІ

Сенат США може відхилити проросійського кандидата на пост держсекретаря - ЗМІ

Укрінформ
Кандидатура глави корпорації Exxon Mobil Рекса Тіллерсона на посаду держсекретаря США може бути відхилена Сенатом.

Про це повідомляє CNN з посиланням на високопоставлених законодавців США.

"Демократи та деякі республіканці висловили сумніви з приводу кандидатури керівника Exxon Mobil Corp., оскільки існує ймовірність, що 64-річний техасець може не пройти комітетські слухання із затвердження, які передують голосуванню у Сенаті", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що для того, щоб стати наступним держсекретарем, Тіллерсону в Сенаті буде потрібна підтримка більшості.

"Я не знаю, чи зможе він отримати 50 голосів. Я думаю, що йому буде важкувато зробити це", - наголосив лідер сенатської меншості Гаррі Рід. 

Сенатор Джеймс Ленкфорд з Оклахоми також серед тих республіканців, які не готові дати Тіллерсону автоматично "зелене світло".

За словами представника сенатора, що Ленкфорд "не готовий голосувати за Тіллерсона" та має "багато питань щодо пана Тіллерсона та його зв'язків з Росією і його спроможності бути видатним американським дипломатом".

Трамп офіційно ще не висував Тіллерсона на посаду держсекретаря. У понеділок увечері обраний президент США написав у своєму Twitter, що оголосить кандидата у вівторок уранці (по обіді за Києвом).

Нагадаємо, напередодні попри обіцянку Дональда Трампа назвати кандидата на пост держсекретаря США у вівторок уранці (за Вашингтоном), його близьке оточення вже поділилося інформацією про рішення обраного президента призначити на цю посаду главу корпорації Exxon Mobil Рекса Тіллерсона.

64-річний бізнесмен Рекс Тіллерсон у справах своєї компанії має тісні зв'язки з президентом Росії Володимиром Путіним. Він, зокрема, вів переговори про укладення партнерської угоди у сфері енергетики з РФ у 2011 році. У 2012 році Кремль нагородив Тіллерсона орденом Дружби народів.

Тіллерсон також відомий як противник санкцій щодо Росії, через які концерн Exxon Mobil, який створив з "Роснефтью" спільне підприємство, втратив не менше мільярда доларів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-